kıbrıs-en-yüksek-noktası-beşparmak-dağları
KibrisRentaCar.com Yorum yapılmamış

Kıbrıs Akdeniz’in en büyük 3. Adası olmasına rağmen bölgede kayak merkezleri bulunur. Hem yaz hem de kış turizminin nimetlerinden faydalanma imkanı sunan bölgede farklı tatil deneyimleri yaşamak mümkündür. Kıbrıs’ın kiralık araç ile çıkabileceğiniz en yüksek noktası Trodos dağlarında bulunmaktadır. Bu bölgenin en tepe noktası 1952 metre yüksekliğindedir. Bu mevkiye Olympos Tepesi adı verilmektedir. Trodos dağları Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yer aldığından dolayı bölgeye geçiş yapmak için gerekli işlemleri tamamlamak gerekmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan Beşparmak Dağları da Kıbrıs araç kiralama hizmetinden yararlanarak çıkabileceğiniz en yüksek noktası olarak bilinmektedir. Bu sıra dağların adı şeklinin beş parmağa benzemesinden gelmektedir. Halk tarafından adlandırılan dağların üzerinde pek çok tarihi yapı bulunmaktadır.

Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’nda Gezilecek Yerler

Kuzey Kıbrıs’ın en yüksek noktası olan Beşparmak Dağları’nın en yüksek noktası 1024 metredir. Bu nokta Selvili Tepe olarak adlandırılmaktadır. Selvili Tepe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için stratejik bir noktadır. Bölgenin tüm iletişimi bu noktadan sağlanmakta ve yönetilmektedir. Televizyon ve telefon alıcıları bu noktada bulunmaktadır. Selvili Tepe’sinde sadece teknik ekipler ve korumalar ikamet etmektedir.

Beşparmak Dağları Kıbrıs için bir kontrol noktası olduğundan dolayı stratejik açıdan çok önemlidir. Kıbrıs’ın iç kesimlerine bağlanan yollar bulunmaktadır.  Tarih boyunca bu yolların kontrolünü sağlamak için yapılan kaleler bölgede gezilebilecek yerlerdir. Buffavento Kalesi, Kantara Kalesi ve St. Hilarion Kalesi yüzyıllar boyunca stratejik açıdan önemli noktalar olarak hizmet veren yapılardır. Kuzey Kıbrıs’ın araç kiralayarak çıkabileceğiniz en yüksek noktası olan Beşparmak dağları 170 kilometre uzunluğundadır. İhtişamlı görünüşü ve eşsiz manzarası ile Kıbrıs ziyaretinde bulunan herkesin görmesi gereken bu doğal güzellikler oldukça eski oluşumlardır.